02
dec

0

Brug for en pause fra studiet – forskningsår?

Kunne du tænke dig at forske i intervaltræning og insulinfølsomhed?

Vi søger en studerende til forskningsår i et projekt om høj intensitets intervaltræning (HIIT) og diabetes. Projektet foregår som et træningsstudie, hvor vi vil undersøge effekten af intervaltræning på insulinfølsomheden i skeletmuskulaturen hos Type 2 diabetikere.

Du vil indgå i alle aspekter af et humant forsøg og gennem projektet få et indgående indblik i lægevidenskabelig forskning. Du vil blive oplært i at udføre diverse humanfysiologiske undersøgelser, konditionstests, planlægning af træningssessioner, anlæggelse af venflons, blodprøvetagning, DXA scanning, biokemiske analyse metoder, deltagelse ved arbejdstests og på forsøgsdage samt meget andet.

Studiet foregår på Center for Sund Aldring, Xlab i samarbejde med en læge og en medicinstuderende ansat på projektet. Du udfører det som forskningsårsstuderende/ scholarstipendiat og kan selvfølgelig anvendes som din kandidatopgave. Hvis du er stud.med. skal du helst have afsluttet 9. semester. Projektet kræver tilstedeværelse på fuld tid, og du skal derfor kunne tage orlov fra studiet i min. 6 måneder, gerne 12.

Start snarest muligt, senest 1. februar 2012.

Kontakt

Læge, videnskabelig assistent, Helene Pape Pedersen
hppe@sund.ku.dk
Tlf. 23 32 79 97
Center for Sund Aldring, Xlab
Biomedicinsk Institut
Bygning 12.4.