22
dec

0

Studerende til forskningsår på Hvidovre Hospitals børneafdeling søges

Hvidovre Hospitals børneafdeling søger medicinstuderende til forskningsår i forbindelse med ”Calmette-studiet” med start februar 2013.

Calmette-studiet

Calmette-studiet (www.calmette-studiet.dk) startede i september 2012. Formålet med studiet er at undersøge, om børn, der har fået Calmette-vaccinen kort efter fødslen, bliver mindre syge, får mindre allergi, får mindre risiko for hospitalsindlæggelse og sjældnere får behov for medicin. For at få sikre resultater, er det nødvendigt at 4300 børn deltager. Disse rekrutteres på Hvidovre Hospital, Rigshospitalet og Kolding Sygehus. Halvdelen af børnene vil efter lodtrækning blive vaccineret inden for en uge efter fødslen, og den anden halvdel vil ikke blive vaccineret. Alle børn, der indgår i forsøget, vil blive fulgt i op til 2 år efter fødslen. Studiet støttes af Grundforskningsfondens center for Vitaminer og Vacciner (www.cviva.dk)

På Hvidovre Hospital stiler vi efter at inkludere i alt 1500 børn. Fokus på Hvidovre bliver på de immunologiske effekter af Calmette-vaccinen, hvor en del af børnene vil få taget blodprøver og lavet thymusskanning.

Vi søger en studerende, der har

  • Interesse for pædiatri, infektionsmedicin og immunologi
  • Lyst til at forske i hvordan vi forbedrer sundhedsforholdene
  • Gå på mod og lyst til at indgå i en travl klinisk hverdag
  • Ambitioner om at skrive videnskabelige artikler på engelsk
  • Humor og empati

Vi kan tilbyde

Et forskningsår i forbindelse med ”Calmette-studiet”.  Dit forskningsprojekt vil blive defineret indenfor rammerne af studiet, og du vil komme til at være involveret i alle aspekter af studiet i tæt samarbejde med to læge-ph.d.-studerende. Det er et meget ambitiøst team og du skal være indstillet på, at der er tale om masser af arbejde, men til gengæld også et meget spændende og vigtigt forskningsprojekt og vejledning i topklasse.

Løn og dækning af øvrige udgifter søger vi i fællesskab.

Ansøgningsfristen er 28. december og motiveret ansøgning inklusiv CV og karakterudskrift sendes til:

Thomas Nørrelykke Nissen
Læge, ph.d.-studerende
tnnissen@gmail.com