09
mar

0

PUFF foredrag om lægmandsformidling af forskning

Lægmandsformidling er en kunst læger og forskere bør tage seriøst. Om man skal fortælle patienten om et kompliceret indgreb eller skrive en klar og kort beskrivelse af et eksperiment til fondsansøgning, kræver det ofte omhyggelig behandling af budskabet for ikke at forvirre målgruppen med fagsprog. Panums Ungdoms Forsker Forening præsenterer onsdag den 19. marts forårssemestrets første oplæg omkring formidling og præsentationsteknik ved journalist Henrik Denta.

Titel
“Når  de største fejler
Min patient forstår mig ikke
Kommunikationens svære kunst
Tal og skriv så du bliver forstået
Træng igennem med dit budskab”
Tidspunkt: onsdag den 19. marts, kl. 17-19

Sted: 
Panum, 42.0.01
Indhold:
Hvorfor går mange mennesker hjem fra lægen uden klar viden om, hvad det var lægen fortalte? Og hvorfor skal man læse otte siders ansøgning før man endelig når frem til, hvad det er lægen beder om?
Kommunikation kan være en svær kunstart. Læger betjener sig ligesom pensionsfolk, finansanalytikere og advokater sig af et fagligt sprog, der nok er smukt og effektivt, når man er sammen med andre fagfolk. Men er absolut uegnet lige så snart man henvender sig til andre, der ikke har den samme faglige indsigt.
Konsekvenserne er mangfoldige. Patienterne mister tilliden, andre mister tålmodigheden.
Evnen til at udtrykke sig enkelt, klart og forståeligt både på skrift og i tale er et værdifuldt redskab for alle. Og det øget tilliden og troværdigheden. Og alligevel synes det at være så svært for mange, lige fra politikere til højt lønnede topchefer i dansk erhvervsliv, der synes at snuble gang på gang.
Med underholdende, lærerige og tankevækkende eksempler fra det virkelige liv giver journalist Henrik Denta et sjældent indblik i, hvorfor det ofte går så galt for så mange – og hvordan man faktisk godt kan mestre kommunikationens ædle kunstart.
Henrik Denta har arbejdet som journalist på Dagbladet Børsen, Politiken og i mange år på TV-Avisen på DR. De sidste par år har han arbejdet som  selvstændig rådgiver og storyteller og blandt andet arbejdet for Højteknologifonden og hjulpet dem med at formidle historier fra svært tilgængelige forskningsmiljøer på en måde, så alle kunne forstå det.
Kom og mød ham – han lover det bliver underholdende og med masser af stof til eftertanke.