22
maj

0

Forskningsår ved Center for Inflammation og Metabolisme på Rigshospitalet

Vi er en gruppe ved Center for Inflammation og Metabolisme på Rigshospitalet, der søger en medicinstuderende, der har lyst til at deltage i et forskningsprojekt som forskningsårsstuderende.
Vores afdeling arbejde overordnet med et koncept, der omhandler de gavnlige effekter ved fysisk aktivitet. I denne sammenhæng undersøger vi, hvordan leveren signalerer til andre organer forbindelse med fysisk aktivitet.
Projektet, som vi søger en medicinstuderende til, har to formål
At undersøge signaleringen imellem hjerne og lever
At undersøge leverens funktion i metaboliske sygdomme såsom fedtlever
Vi arbejder med humane modeller, og således vil alle forsøg være med forsøgspersoner, og inkluderer primært hormoninfusioner såsom infusion af somatostatin, insulin og glukagon.
Som forskningsårsstuderende vil du skulle deltage i udførelsen af de humane forsøg med screening af forsøgspersoner (anamneseoptagelse, blodprøver, konditest) samt blodprøvetagning og hormoninfusioner i forbindelse med forsøgsdagene.
Forskningsåret afsluttes med en rapport om den forskning, som man har taget del i. Denne rapport kan også gælde som kandidatopgave.
Krav til dig:
Medicinstuderende på kandidatdelen af studiet
Interesse for at tage orlov fra studiet i efteråret 2014 med start 1. september (og evt. foråret 2015)
Interesse for at afprøve mulighederne i forskning
Selvstændighed og gåpåmod er en stor fordel
Hvis ovenstående har interesse, kan du få yderligere information ved at kontakte projektansvarlig læge, PhD-studerende Jakob Hansen på jakobhansen.privat@gmail.com. Tilføj gerne en kort beskrivelse af dig selv.

Projektansvarlige: Jakob Hansen, læge, PhD-studerende og Peter Plomgaard, læge, PhD
Overordnet ansvarlig: Bente Klarlund Pedersen, professor, overlæge, dr.med.