14
aug

0

Er klinisk Neurologisk forskning noget for dig?

Har du interesse for forskning og neurologi, så kan Enhed for Klinisk Apopleksiforskning Glostrup Hospital tilbyde et aktuelt og spændende forskningsprojekt.
Projected er et prospektivt studie omhandlende virkningen af specielt udviklet døgnrytmelys installeret på et helt rehabiliteringsafsnit med tilhørende kontrolafsnit. De indlagte patienter er hjerneskadede patienter efter apopleksi.
Kort projektbeskrivelse
Døgnrytmecenteret regulerer en stor del af kroppens celler ved hjælp af hormoner og nervebaner, og det menes at ca. 10 % af det humane genom er døgnrytmereguleret. Der er fundet en hidtil ukendt subtybe af retinale ganglieceller i øjets nethinde, og det har vist sig, at det kun er det blåbølgede lys, der detekteres af disse retinale ganglieceller. Da normalt indendørslys har en lav styrke i forhold til naturligt dagslys og indholdet af det blå lys i særdeleshed er meget lavt, betyder det, at mennesker der ikke har mulighed for at komme ud og få tiltrækkelig sollys er i risiko for at udvikle forstyrret søvn samt mentale og metaboliske forstyrrelser, som man netop ser hos nat- og skifteholdsarbejdere.
Formålet med denne undersøgelse er at undersøge langtidsindlagte patienters døgnrytme og effekten af ergonomisk døgnrytmelys, der bidrager med blåt lys på de rigtige tidspunkter af dagen.
Søvnen monitoreres og der undersøges døgnrytme- og stress hormoner, døgnrytme-associerede blodparametre, søvnkvalitet, velvære, træthed og livskvalitet.
Resultaterne fra vores studie vil kunne få stor indflydelse på den fremtidige behandling af langtidsindlagte patienter.
Arbejdsopgaver
Fysiologiske søvnmålinger
Blodprøver
Kliniske Neurologiske undersøgelser
Neuropsykologiske test
Databaseindtastning
Vi søger
Forskningsårsstuderende med start hurtigst muligt

Eller

Medicinstuderende der i deres fritid kan bidrage med ovenstående arbejdsopgaver. Opgaverne er som regel ret fleksible og kan løses fra 08-21 alle ugens dage.
Vi tilbyder
Forskningsårsstuderende: 10.000 kr. månedligt og sit eget delprojekt under døgnrytmeprojektet omhandlende døgnrytmens indflydelse på langtidsindlagte apopleksipatienters knoglemetabolisme. Hertil hører 1. Forfatterskab på eget delprojekt samt medforfatterskab på relevante artikler under døgnrytmeprojektet.

Medicinstuderende: Lær at forske og udvikle dit CV. Lønnen er medforfatterskab på relevante artikler under døgnrytmeprojektet.

Forskergruppen
Enhed for Klinisk Apopleksiforskning, Neurologisk afdeling, Glostrup Hospital
Apopleksiansvarlig Overlæge og klinisk forskningslektor, dr.med. Helle K. Iversen, phd-studerende læge Anders West, phd-studerende Sofie Amalie Simonsen, en forskningsårsstuderende, en medicinstuderende og 2 projektsygeplejersker.
Fokus på et godt og stimulerende arbejdsmiljø.
Vi arbejder tæt sammen med Dansk Søvncenter, Klinisk Biokemisk afsnit., Radiologisk afsnt., Øjenafdelingen og Driftafdelingen Glostrup Hospital.

Hvis du synes ovenstående kunne være noget for dig så kontakt os endelig via nedenstående oplysninger:

Læge Anders Sode West
Enhed for Klinisk Apopleksiforskning
Neurologisk afd. Glostrup Hospital
Mail: anders.sode.west@regionh.dk
Tlf.: 21748587