17
apr

0

Forskningsårs-studerende søges til Trygfondens Center for Aktiv Sundhed (CFAS)

På CFAS på Rigshospitalet forsker vi i ”træning som medicin” ved at bruge fysisk aktivitet/inaktivitet som intervention og studere effekten heraf på forebyggelse og behandling af forskellige sygdomme. Vi er en ren forskningsafdeling, der har ca. 50 ansatte med forskellig baggrund (medicin, biologi, humanbiologi, human fysiologi, m.v.).

I Diabetes-gruppen søger vi nu en medicinstuderende, der har lyst til at gennemføre et forskningsår på CFAS. Vi arbejder med effekterne af forskellige former for træning på glukose-metabolisme samt øvrige kardiovaskulære risikofaktorer. Specielt forsøger vi at afklare, hvorvidt interval-træning spiller en rolle i behandlingen af type 2 diabetes mellitus.

Som forskningsårsstuderende kommer du til at indgå i forskellige humane forskningsprojekter. Arbejdsopgaverne omfatter rekruttering, forundersøgelser, blodprøvetagning, udførelse af fysiologiske tests, træning m.v. af personer med type 2 diabetes. Endvidere kommer du til at deltage i clamp-undersøgelser, analyse af data samt artikelskrivning og du vil få indblik i forskellige laboratorieundersøgelser. Du vil få grundig oplæring i alle teknikker.

Forskningsåret afsluttes med en rapport, der også kan gælde som kandidatopgave.

Krav til dig:

–          Medicinstuderende, der som minimum har færdiggjort 9. semester

–          Interesse for at tage orlov fra studiet i efteråret 2015 og foråret 2016

–          Interesse for at afprøve mulighederne i forskning

–          Selvstændighed og gåpåmod er en stor fordel

Du kan få yderligere information ved at kontakte gruppeleder Kristian Karstoft på kristian.karstoft@rh.regionh.dk. Tilføj gerne en kort beskrivelse af dig selv samt motivation for ansøgning.

Projektansvarlig: Kristian Karstoft, læge, PhD

Overordnet ansvarlig: Bente Klarlund Pedersen, professor, overlæge, dr.med.

Trygfondens Center for Aktiv Sundhed, Rigshospitalet

Tagensvej 20, opgang 75, 4. sal

2200 København N

www.aktivsundhed.dk