30
apr

0

Student søges til forskningssår ved BMI i Gut Hormone Biology Lab

Projekttitel: Den entero-endokrine L-celles betydning for colon cancer

Vil du være med til at finde ud af hvorfor patienter med fedme og sukkersyge får colon cancer? Og vil du i et år være en del af en stor forskningsgruppe hvor det også prioriteres at have det sjovt?

Projektet indeholder et selvstændigt celleprojekt der handler om at finde ud af om de endokrine L-celler i tarmen påvirkes af galdesalte til at secernere GLP-1 og GLP-2 og om disse hormoner derved påvirker cancerceller til vækst. Der vil være mulighed for at lære flere forskellige metoder til analyse af tarmhormoner (RIA, ELISA, immunhistokemi) og celleundersøgelser (prolferationsassays, cAMP etc).

Du vil blive en del af en lille gruppe, der består af en vejleder samt 1-2 phd studerende, men vi arbejder tæt sammen og bor sammen med en større gruppe med mange søde studerende. Fælles for alle er at vi interesserer os for metabolisme og endokrinologi.

Send en ansøgning med lidt om dig selv og din interesse for forskning så søger vi sammen et skolarstipendiat der kan dække din løn i ca. 1 år (10.000/md). Du kan evt. kombinere med bachelor eller kandidat projekt. Ansøgningen skal indeholde dit CV samt karakterbevis. Deadline 5/5 kl. 12.00

Sendes til vejleder Adjunkt Hannelouise Kissow, kissow@sund.ku.dk

Læs mere om projektet og gruppen på
http://bmi.ku.dk/english/research/Endocrinology_Research_Section/gut_hormone/