25
sep

0

PUFF inviterer til kursus i basal anvendt statistik i SPSS!

Kurset foregår over 3 eftermiddage af 3 timer hver. Formålet med kurset er, at få en basal introduktion til databehandling og simple analyser i SPSS. Fokus vil være på anvendelsen af statistikprogrammet og det forventes, at du har et kendskab til basal statistik på forhånd.

Temaerne på kurset vil omhandle:

  1.         Intro til SPSS, data management, kodning, select cases/split file funktionen samt deskriptive analyser for kategoriske og kontinuerte variable
  2.         OR, χ2 test, t-test, ANOVA
  3.         Simpel lineær regression

Der vil være mulighed for differentieret undervisning, således at studerende, der har arbejde lidt med programmet tidligere og/eller har erfaring med statistik, kan få nogle mere udfordrende opgaver (såsom generelle lineære modeller & modelkontrol, logistisk regression med flere variable og interaktioner).

Datasæt og øvelser bliver udleveret på kurset. De studerende skal selv medbringe bærbare computere med SPSS programmet installeret (det behøver ikke være den nyeste version).

Du kan downloade det gratis på KUnet.dk, softwarebiblioteket. Du er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål eller problemer med at få det downloadet.

Opgaverne vil være på engelsk, mens undervisningssproget vil foregå på dansk.

Som materiale til genopfriskning af statistikken og evt. intro til brug af SPSS henvises til Svend Kreiners metodebøger: ”Statistisk problemløsning – præmisser, teknik og analyse” (2. udgave, 2007) ISBN-13: 9788757416862 samt ”SPSS – introduktion til databehandling & statistisk analyse” (3. udgave, 2008) ISBN-13: 9788757417470.

Tid og sted:

Torsdag d. 15. oktober kl. 16-19

Torsdag d. 22. oktober kl. 16-19

Torsdag d. 29. oktober kl. 16-19

I pavillonen på Panum, lokale tilkommer.

Underviser:

Thora Majlund Kjærulff og Nikoline Nygård Knudsen, kandidater fra Folkesundhedsvidenskab, KU.

Deltagelse:

Deltagergebyr: 100 kr.

Maksimale antal deltagere: 24

Tilmelding:

Man tilmelder sig ved at sende en mail til p_heimdal@hotmail.com – skriv i emnefeltet: “PUFF – Kursus i SPSS”. Husk, at skrive fulde navn og semester i mailen. Indbetal herefter 100,- på kontoen: Reg.: 6610, Konto: 2830440. Husk, at skriv fulde navn ved overførslen. Du er tilmeldt, når du modtager en bekræftelsesmail om at betalingen er modtaget.

Hvis man vil melde sig fra, kan man få pengene retur op til en uge før kursus start (altså d. 8. oktober).

Tilmelding til kurset er først til mølle!

PUFF bestyrelse