12
okt

0

Prægraduat forskningsår indenfor neurologi på Hukommelsesklinikken, Rigshospitalet.

Vi søger en medicinstuderende med interesse indenfor neurologi til et klinisk forskningsprojekt på Hukommelsesklinikken, Rigshospitalet (www.videnscenterfordemens.dk).

Demenssygdomme er præget af kognitive deficit, men frembyder også i større eller mindre grad motoriske symptomer med overvejende parkinsonisme. Formålet for projektet er således at undersøge om kvantificering af motoriske symptomer ved demenssygdomme kan bidrage til diagnostikken og differentiering mellem de forskellige neurodegenerative sygdomme; Alzheimers sygdom, Lewy Body demens og Frontotemporal demens.

Projektet kræver rekruttering af patienter med udførelse af klinisk neurologisk undersøgelse og et standardiseret motorisk testbatteri, hvor den forskningsårsstuderende udover forskningserfaring også vil opnå flere kliniske kompetencer. Der kan forventes førsteforfatterskab på publikationen for det individuelle projekt og evt. involvering i andre publikationer.

Som forskningsårsstuderende bliver du del af et aktivt forskningsmiljø bestående af bl.a. ph.d.-studerende og klinikkens overlæger. Vi søger en engageret og selvstændig person med interesse for forskning og det neurologiske speciale. Stillingen aflønnes med 10.000 kr. om måneden med ansættelse for en 1 årig periode fra starten af 2016.

Ansøgningsfristen på stillingen er fredag d. 23. oktober inden klokken 12. Der afholdes ansættelsessamtaler indenfor 14 dage herefter.

Ved interesse sendes motiveret ansøgning og CV til professor overlæge dr.med. Steen G. Hasselbalch: steen.gregers.hasselbalch@regionh.dk, der også kan kontaktes for eventuelle spørgsmål.