29
nov

0

Forskningsår: Effekten af langvarig behandling med perorale antikoagulantia på knogle-sundheden

Sammenligning imellem vitamin K antagonister, non-vitamin K antagonist orale antikoagulantia samt kontroller

På Køge Sygehus Medicinsk Afdeling, Endokrinolgi, søges 1-2 medicinstuderende med interesse for forskning inden for det calcium-metaboliske område.

Om projektet
Vitamin K antagonister (marevan) anvendes som blodfortyndende behandling for patienter i risiko for venøse thromber f.eks i forbindelse med atrieflimmer eller tidligere DVT.
Vitamin K har betydning for mineraliseringen af knoglerne og behandling med vitamin K antagonister, har i studier vist lavere knoglestyrke og risiko for brud.
Vi vil gerne undersøge knoglestatus hos patienter i blodfortyndende behandling og sammenligne med raske kontroller samt undersøge forekomsten af frakturer hos disse patienter vha et registerstudie baseret på oplysninger fra Danmarks Statistik.
Du vil få mulighed for at opnå erfaring med projektstyring, rekruttering og undersøgelse af patienter, dataregistrering, bearbejdning og deltagelse i møder/ kongresser på linje med gruppens øvrige medlemmer. Medforfatterskab på flere publikationer forventes.

Om gruppen
Vi er en spirende forskningsgruppe i Endokrinologien på Køge Sygehus.
Der er i Medicinsk afdeling 2 Ph.d.studerende og 2 forskningsårsstuderende på nuværende tidspunkt, samt forskningsinteresserede overlæger og en professor med gastroenterologisk interesse. Du vil få base på Køge Sygehus.

Praktisk
Protokoller er indsendt til godkendelse og vi afventer at kunne starte primo 2016.
Lønnen udgør 10.000 kr per måned. Du skal ikke ansøge på funding.

Om dig
– Du skal være motiveret og have drive til at gennemføre et forskningsprojekt
– Du skal kunne arbejde selvstændigt og strukturere din dag
– Du skal være bestået 6. semester og have en vis erfaring med klinisk arbejde
– Du skal kunne starte på fuldtid fra omkring feb. 2015
Kontakt
Send gerne en motiveret ansøgning (max 1 side) til undertegnede eller kontakt mig for yderligere oplysninger. Det er muligt at ansøge med en studiekammerat.
Speciallæge i Endokrinologi, Overlæge, Ph.d. Mette Friberg Hitz, mefh@regionsjaelland.dk
Frist 31.12.15