11
okt

0

Forskningsår/semester inden for simulationsbaseret træning af otoskopi

Om projektet
Otoskopi er en visuel undersøgelse af øregangen og trommehinden og en væsentlig klinisk procedure, der skal kunne beherskes af alle læger, til diagnostik af en lang række hyppige tilstande i øret og mellemøret. Otoskopi er et håndgreb der kræver gentagen træning og erhvervelse af systematik i undersøgelsen, så vigtige fund ikke overses. En nyudviklet otoskopisimulator gør det muligt at observere ikke blot håndteringen af otoskopet men også teste om øregang og trommehinde visualiseres systematisk og om forskellig patologi identificeres.

Formålet med projektet er udvikle, validere og implementere evidensbaseret simulationsbaseret træning i systematisk otoskopi med gentagen træning og feedback til der opnås det nødvendige kompetenceniveau. Til at opnå dette skal der bl.a. udvikles et kompetencevurderingsredskab på et evidensbaseret grundlag og et tilhørende træningsprogram til systematisk kompetenceudvikling.

Du vil som forskningsårsstuderende på projektet være med til at udvikle og forske i simulationsbaseret træning af otoskopi med udgangspunkt i denne nye simulator. Du vil få praktisk erfaring med dataindsamling og forskellig forskningsmetodologi.

Vi forventer at du har interesse inden for øre-, næse- og halssygdomme, medicinsk uddannelse og simulation, og har lyst til at være en aktiv del af et projekt som du selv får stor indflydelse på. Vi har højt til loftet og der er plads til stor fleksibilitet i projektet men vi forventer at du i gennemsnit arbejder 37 timer/uge på projektet.

Vi kan tilbyde dig et projekt hvor din løn er finansieret (10.000 kr./måned), hvor der vil være stor mulighed for at præsentere på relevante konferencer og hvor vi forventer mindst en videnskabelig publikation med dig som førsteforfatter.

Vi søger en studerende til forskningsår eller forskningssemester med forventet varighed af projektet på 6–12 måneder alt efter hvordan vi sammen med dig tilpasser projektet. Vi forventer at projektet starter februar 2017.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på stevenarild@gmail.com.

Om forskningsgruppen
Simulationscenteret ved Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation og Øre-, næse- og halskirurgisk Klinik, Rigshospitalet, har gennem flere år haft et tæt samarbejde omkring udvikling og forskning i simulationstræning inden for øre-, næse- og halsspecialet. Begge afdelinger er særdeles forskningsaktive og har samlet mere end >100 publikationer i 2015 og mere end 20 ph.d.-studerende og forskningsårsstuderende tilknyttet.

Projektansvarlige
Steven Andersen, læge, ph.d.
Postdoc ved Simulationscenter Rigshospitalet, Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES) & Øre-, næse- og halskirurgisk Klinik, Rigshospitalet. stevenarild@gmail.com

Jacob Melchiors, afdelingslæge, klinisk lektor
Ph.d.-studerende ved Simulationscenter Rigshospitalet, Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES) & Øre-, næse- og halskirurgisk Klinik, Rigshospitalet. jacob.melchiors@gmail.com

Ansøgningsfrist
Send din ansøgning og CV til stevenarild@gmail.com senest 28/10 kl. 12. Der vil blive afholdt samtaler efter aftale.