De fleste studerende har deltidsjob ved siden af studiet, f.eks. i form af FADL-vagter. Dette kan naturligvis også være i form af forskning på deltid.

OMFANG
Afhængig af semester kan de fleste studerende arbejde mellem 10 og 20 timer ugentligt. En anden vigtig ting at være opmærksom på er, at man som SU-modtager har et loft for, hvor meget man må tjene. Selv om de fleste studerende selv har styr på, hvornår de er tæt på at have tjent for meget, er det alligevel hensigtsmæssigt at lægge en realistisk plan for, hvor meget den studerende kan forventes at arbejde i løbet af året uden at tjene for meget. Information om indtjeningsloft m.v. kan findes på SUs hjemmeside.
Alternativt kan den studerende tage orlov eller semesterfri for at arbejde fuld tid med forskning – i så fald bør den studerende overveje indskrivning til et forskningsår, hvis et sådant ikke allerede er gennemført.

ARBEJDSTIDER
Der er stor variation på omfanget af timer, obligatorisk undervisning m.v. på de forskellige semestre. Det er ofte en fordel, hvis en del af arbejdstiden kan lægges senere på eftermiddagen, om aftenen eller i weekenderne.

LØN
Foreningen af Danske Lægestuderendes (FADLs) hjemmeside, kan du se lønsatser og overenskomster for lægestuderende. Løn til studenterforskere kan søges af en række fonde. Du kan finde en række af disse under Funding.

HVORDAN FINDER JEG EN STUDERENDE?
PUFF kan hjælpe dig med at finde en studerende til dit forskningsprojekt. Se mere under Annoncering.

Tilbage